21. Maja 2025.

Čokoladna fantazija

SASTOJCI:

Biskvit:

300 g brašna

1 prašak za pecivo

300 g šećera

20 g kakaoa

400 ml jogurta

100 ml ulja

Preliv:

80 ml mlijeka

100 g maslaca

120 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

PRIPREMA:

U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i kakao i izmiješajte rukom da se sastojci povežu. U smjesu sipajte polovinu količine jogurta, te mutite mikserom. Dodajte i drugi dio jogurta, te opet izmiksajte. Za kraj u smjesu sipajte ulje i promiješajte. Pleh dimenzija 24×24 centimetra namastite i pobrašnite, te biskvit pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 30 minuta. Kad je biskvit pečen ostavite da se ohladi desetak minuta. Dok se biskvit hladi, napravite preliv. U šerpu sipajte mlijeko, dodajte maslac, šećer i izlomljenu čokoladu. Zagrijavajte na vatri uz stalno miješanje da se sastojci otope te kuvajte na laganoj vatri da smjesa postane gusta. Prohlađeni kolač narežite na komade željene veličine i zalijte vrućim prelivom.

* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare