Čoko-kolač s kokosom je naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 210 g putera
- 3 jaja
- 170 g šećera
- kašičica ekstrakta vanilije
- 125 g brašna
- 55 g kakao praha
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g kokosa
PRIPREMA:
Za koru jaja umutite sa kristal šećerom, pa im dodajte vaniliju i 150 g istopljenog putera. Dodajte i mješavinu brašna, kakao praha i soli, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smjesu prespite u pleh dimenzija 20×30 cm obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Za preliv na vatri zagrijte 60 g putera, šećer u prahu i slatku pavlaku. Kad bude blizu ključanja, dodajte kokos i izmiješajte da dobijete gustu smjesu. Ravnomjerno rasporedite preliv preko pečenog biskvita i vratite u rernu na desetak minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim izvucite iz pleha zajedno sa papirom, narežite i poslužite.
* Recept preuzet sa stranice “Na tanjiru”.