9. Oktobra 2023.

CNN: Zapad očajnički pokušava da sustigne Rusiju u proizvodnji granata

Mesečna proizvodnja u Sjedinjenim Državama trenutno iznosi 28.000 granata, što je malo s obzirom na potrebe Ukrajine.

Zapad očajnički pokušava da sustigne Rusiju u proizvodnji granata kako bi obezbedio dalje snabdevanje ukrajinskih oružanih snaga municijom, piše novinar “Si-En-Ena” Nejtan Hodž.

Predsednik Vladimir Putin je, u govoru u Valdajskom klubu, naglasio da saveznicima Ukrajine ponestaje oružja.

Sjedinjene Države, naime, kako je naveo, mesečno proizvode 14 hiljada granata kalibra 155 dok ukrajinske oružane snage troše do pet hiljada dnevno.

Prema podacima koje citira Hodž, mesečna proizvodnja u Sjedinjenim Državama trenutno iznosi 28.000 granata.

“Predsednik je tačno primetio činjenicu da Sjedinjene Države i njihovi evropski saveznici vode očajničku trku protiv industrijske baze Moskve”, primetio je on.

Prema rečima novinara, Rusija je odlučila da igra na duge staze, a nedavni događaji na Zapadu pokazuju da ova strategija može da funkcioniše. 

Prošle nedelje, američki lider Džozef Bajden potpisao je privremeni zakon o budžetu kako bi sprečio zatvaranje američke vlade. To nije uključivalo klauzulu o finansiranju Ukrajine.

Bajdenova administracija naglašava da je podrška američke javnosti Kijevu i dalje jaka, ali odsustvo klauzule o dodeli sredstava Ukrajini u predlogu zakona sugeriše da vreme Kijeva ističe, zaključio je Hodž .                                          

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare