CNN među najljepšim mjestima na svijetu izabrao i dva iz našeg komšiluka - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

CNN među najljepšim mjestima na svijetu izabrao i dva iz našeg komšiluka

Medijska kuća CNN je u svojoj reportaži izdvojila najlepša mesta na svetu. Među najlepšim se nalaze i dva iz zemalja koje se nalaze u našem regionu, a u pitanju su Plitvička jezera u Hrvatskoj i Bled u Sloveniji.

CNN je predstavio listu 25 najlepših mesta na svetu. U svojoj reportaži oni otkrivaju koje su to prirodne lepote očarale njihove urednike i novinare, a sa posebnom pažnjom su pisali kakva se vodena rajska mesta nalaze na Balkanu.

Bilo je zaista nemoguće doneti jednoglasnu odluku o najlepšim mestima širom sveta. Ova lista je samo dobar početak za planiranje putovanja, navodi CNN. Najbolje od najboljeg podrazumeva listu spektakularnih destinacija širom sveta, u pitanju su bujne afričke šume, latinoameričke pustinje, vodena rajska mesta Balkana i gradovi na Bliskom istoku.

Za Bledsko jezero CNN navodi da ima svetlo plavu vodu u kojoj se ogledaju Julijski Alpi, u čijoj se sredini nalazi čuvena crkva smeštena na ostrvu. Bledsko jezero se poslednjim godinama razvilo u jednu od najpopularnijih destinacija u Evropi.

Za Hrvatsku CNN navodi da je već godinama poznata kao ultimativno evropsko mesto za odmor. Posebno se ističe lepota Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji uživa status zaštićene prirode od 1949. godine. Na lokalitetu se nalazi 16 jezera povezanih slapovima koji neprestano menjaju formacije stena preko kojih teku.

Najlepše mesto na svetu prema pisanju CNN-a je neprobojna šuma Bwindi u Ugandi. Šuma Bwindi je jedno je od poslednjih utočišta planinskih gorila, nekoliko stotina njih naziva ovaj nacionalni park pod zaštitom Uneska svojim domom. Međutim, njegova biološka raznolikost se proteže daleko izvan njegovih najpoznatijih stanovnika.

Danas objavljeno

Nikad aktraktivnija Bela Torn, bijeli ogrtač otkrio dosta toga

Zeljka

Kolin Farel opet je single: Ovo će obradovati mnoge dame

Vanja A

Hale Beri kao od majke rođena, nagim fotkama “zapalila” Instagram

Vanja A

Ostavite komentar