28. Februara 2023.

“Čistoća” uputila prijedlog Gradskoj upravi: Traži da odvoz smeća bude skuplji

Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, je kazao da ukoliko grad prihvati njihove prijedloge, onda će vjerovatno doći do manjih korekcija trenutnih cijena.

“Ako prihvate naše prijedloge, u tom slučaju bi bili minimalno uvećani računi, možda za oko marku. Neće se raditi o nekom velikom poskupljenju, to je sigurno”, uvjerava Bajić.

Kako je istakao, s obzirom na to da su i sva druga komunalna preduzeća sa područja grada uputila prijedlog gradu za korekciju cijena, i oni su se odlučili na ovaj korak.

“Sada čekamo njihov odgovor. U slučaju da dođe do korekcije cijena, tada bismo račune od tog mjeseca mogli poslati sa korekcijom. Apelujemo na građane da se malo strpe u vezi s tim”, dodao je Bajić.

Kako kaže, oni su poslali zahtjev, a na gradu je da odredi koliko su opravdani njihovi prijedlozi.

“Nakon toga čekamo sjednicu Skupštine grada da usvoji tu odluku, a ako bude pozitivan odgovor, mi bismo u tom slučaju na računima mogli da promijenimo cijene”, rekao je Bajić.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, je za “Nezavisne novine” potvrdio da je na adresu Gradske uprave stigao ovaj prijedlog te da će oni provjeriti šta je nužno, realno i prihvatljivo za grad i građane.

“U skladu s tim u narednom periodu ćemo se izjasniti o ovom zahtjevu”, rekao je Kresojević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare