12. Aprila 2023.

Cirkus se nastavlja – odložen meč Partizana i Čukaričkog

Čelnici Čukaričkog smatraju da bi utakmica trebalo da se registruje sa 3:0 u njihovu korist, jer smatraju da su oštećeni.

Tvrde da su propisi 100 odsto na njihovoj strani, jer odluku o prekidu utakmice nisu donele sve tri strane, a i glavni sudija meča Milan Mitić nije odsvirao kraj.

Radi otklanjanja nedoumica u vezi sa prekinutom utakmicom 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije, između FK Čukarički i FK Partizan, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije želi da obavesti javnost o činjenicama vezanim za događaje na navedenoj utakmici.

“Shodno izveštajima službenih lica, glavni sudija je predmetnu utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba. U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice, između ostalog, navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine, što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta, kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion, jer su na ostalim delovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na severnoj strani u delu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice, sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice.

Shodno članu 12. stav 3. Propozicija za takmičenje, u predviđenom roku, direktor takmičenja je utvrdio datum i vreme nastavka prekinute utakmice putem službenog informacionog sistema KOMET, o čemu su odmah obaveštena oba kluba. Takođe, od službi zaduženih za bezbednost i sigurnost dobijene su preporuke da se pomenuta utakmica nastavi bez prisustva publike.

Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku, dana 12.04.2023. godine, uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta, kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice, kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je doneo odluku da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova.

Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.

Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja, zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima FS Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava.

Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja.

Na kraju, želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju, kao i da će se kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima”, stoji u objavi zajednice Superligaša.

Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare