3. Oktobra 2023.

Čip sledeće generacije: Novi LG TV bi mogao da prati gdje se nalazite

Kompanija LG je poznata po pouzdanim OLED panelima, a sada je i njihov procesor slike spreman za veliku nadogradnju.

Za bilo koju vrstu televizora, panel je naravno ključan, ali procesor koji ga napaja jednako je važan kada su u pitanju najbolji OLED televizori.

To je, u dosta slučajeva, ono što razlikuje jedan vrhunski TV uređaj od drugog, a izgleda da i u kompaniji LG misle tako, jer se spremaju da predstavi svoj najbolji procesor do sada. U pitanju je naslednik procesora Alpha 9 i najverovatnije će se zvati Alpha 10, ali će biti znatno moćniji od prethodnika.

Kako je izvestio FlatPanelsHD, novi procesor će imati Neural Processing Unit (NPU) koji će “značajno poboljšati performanse uređaja” u poređenju sa postojećim čipovima zasnovanim na veštačkoj inteligenciji.

Na jeziku “običnih ljudi”, to znači vrstu obrade slike koju smo navikli da vidimo u najboljim telefonima.

Izveštaji kažu da će novi procesor doneti značajna poboljšanja u sposobnosti da analizira slike, smanji šum, prepozna i odredi prioritete objekata, kao i da primeni pametna poboljšanja zvuka. Trebalo bi, dakle, da postoje zvučna, ali i vidljiva poboljšanja u čitavom asortimanu LG televizora sledeće godine.

Jedan od najzanimljivijih delova izveštaja je sugestija da će Alpha 10 takođe omogućiti nove usluge zasnovane na pokretu, gde bi TV znao gde se nalazite i reagovao u skladu sa tim, prenosi Tech Radar.

Ne ulazi se u detalje, ali je jasan potencijal za upotrebu u video-igrama, kontroli pokreta, audio pozicioniranju zasnovanom na objektima pa možda čak i u video pozivima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare