11. Decembra 2023.

Čikago: Prikupljeno 56.000 dolara za otkup zemlje na kojoj je rođen Sveti Sava

Donatorska akcija organizovana je nakon što je Eparhija raško-prizrenska odlučila da u Dreževi sagradi spomen crkvu i memorijalni centar koji bi nosili ime po Svetom Savi

Na donatorskom skupu pod nazivom “Za odbranu Kosova, u slavu Svetog Save”, koji je održan u Čikagu, prikupljeno je 56.000 dolara za otkup zemlje u selu Dreževa kraj Novog Pazara, na kojoj je rođen Sveti Sava, prenosi “Serbijan tajms”.

Kako se navodi, skup je održan u subotu uveče u velikoj sali Kulturno-sportsko centra “Nikola Tesla” pri crkvi Svetog Nikole u Čikagu, u prisustvu episkopa raško-prizrenskog Teodosija i novogračaničko-srednjezapadnoameričkog Longina.

Donatorska akcija organizovana je nakon što je Eparhija raško-prizrenska odlučila da u Dreževi sagradi spomen crkvu i Memorijalni centar koji bi nosili ime po Svetom Savi, ali prepreku da se radovi na kompleksu privedu kraju predstavljaju kuća i imanje koji se nalaze neposredno pored crkve i nedavno su oglašeni za prodaju, pa je eparhija zatražila pomoć od ljudi da prilozima omoguće otkup kuće i imanja od vlasnika.

Vladika Teodosije istakao je važnost ove akcije i podsetio da je Eparhija raško-prizrenska u prethodnih godinu otkupila tri kuće i imanja pored tri velike svetinje na Kosovu i Metohiji, između ostalog i vajat pokraj crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

Prisutni su se u velikom broju se odazvali pozivu za pomoć, tako da je ukupna prikupljena suma za otkup kuće i imanja u rodnom selu Svetog Save 56.000 dolara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare