8. Septembra 2023.

Chery Tiggo prvi među kineskim SUV modelima

U najnovijoj APEAL studiji koji je objavio J.D. Power, modeli Tiggo serije osvojili su dvostruko 1. mesto u svojim SUV segmentima.

APEAL je studija koja ocenjuje performanse, funkcionisanje i izgled kineskih automobila, a modeli serije Chery Tiggo osvojili su prva mesta u kategorijama ekonomični SUV srednje veličine i SUV srednje veličine.

Kako navode u toj kompaniji, ove dve nagrade takođe daju i dodatni podsticaj da Chery ubrza kretanje ka poziciji globalne kompanije.

Chery Tiggo familija donosi modele u segmentu globalnog SUV tržišta, sa dosadašnjom prodajom koja prelazi 3,4 miliona jedinica širom sveta.

Serije Tiggo 7 i Tiggo 8 osvojile su dvostruku titulu u J.D. Power studiji, prvo mesto za ekonomični SUV i prvo mesto za SUV srednje veličine za 2023. zahvaljujući vodećim karakteristikama u dizajnu, opremi, uobličenosti i performansama, navodi se u analizi.

Kao važan Chery proizvod sa oznakom “Šampion”, serija Tiggo 8 je od svog nastanka privukla kupace širom sveta. U proteklih 5 godina otkako je lansiran, Tiggo 8 nije stekao slavu samo na kineskom tržištu, već se dobro prodavao i u još 39 zemalja, uključujući Evropu, Južnu Ameriku i Afriku.

Od januara do jula ove godine, kumulativna prodaja samo modela Tiggo 8 dostigla je 117.800 primeraka, a obim prodaje u julu mesecu iznosio je 20.440 jedinica, što je doprinelo da mesečna prodaja čitave Chery grupe premaši 150.000 vozila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare