3. Oktobra 2023.

Chery će posredstvom svoje tri marke do 2025. lansirati tri nova SUV-a u Evropi

Kinesko preduzeće Chery Automobile je odlučno u nameri da uspe na evropskom tržištu. S tim na umu, rukovodstvo kompanije namerava da lansira tri nova modela koji će na evropsko tlo stići s amblemima isto toliko brendova koje kontroliše azijsko društvo. Novajlije će do kraja 2025. biti promovisani i nastupaće pod sledećim amblemima: Omoda, Jaecoo i Exlantix.

Najpre će Španci u kasnijem delu ove godine videti model nazvan Omoda 5. Tokom februara smo spoznali činjenicu da će krosover doći i na britansko tržište negde s početkom naredne godine, dok bi u Nemačku ušao u aprilu. Sve navedeno predstavlja deo strategije rukovodstva firme u smislu penetracije evropskog tržišta. Planirane su modifikacije s pogonskim sklopovima dopunjivog hibrida, električnog vozila, a još uvek je nezaobilazan i klasičan benzinac. Takav nastup bi bio podesan da se pokrije širok spektar potreba na različitim tržištima Evrope.

Najavljeno je da će se Omoda 5 u Ujedinjenom Kraljevstvu prodavati u sve tri varijante. Električna verzija bi trebalo da nudi 198 konjskih snaga i da pređe s jednom dopunom baterija distnacu od oko 450 kilometara, a sve zahvaljujući trakcionoj bateriji od 64 kWh. Merenja su sprovedena uz poštovanje procedura iz WLTP-a.

Chery će Špancima nuditi benzinsku varijantu, dok će Nemci dobiti i elektromobil s početnom cenom od oko 30 hiljada evra, pa nek bira ko šta voli. Reuters tvrdi da će Kinezi ponuditi modele s natpisima na kojima stoji Omoda i Jaecoo na svim ključnim tržištima. Direktor Cheryija za Evropu, Johen Tueting je za ovaj medij izjavio daće krosover biti prodavan po veoma povoljnoj ceni.

Omodu 5 bi valjalo očekivati s funkcijama konektivnosti Android Audio i Apple CarPlay i to već kao deo serijske opreme. Dva će se ekrana naći u enterijeru i svaki će posedovati dijagonalu od 10,25 inča. Pominje se i ugradnja hlađenih sedišta, prilagodljivog tempomata i ostalih savremenih delikatesa automobilske industrije.

Chery će predstaviti i električnu marku Exlantix, što namerava da učini do početka 2025. godine. Proizvođač je početkom ove godine već prikazao sedan E03 i SUV po imenu E0Y.  Biće znaimljivo videti kako će se kupci iz Evrope odnositi prema ovoj ponudi, posebno uz spoznaju da su ambicije brenda takve da prevazilaze puku prodaju četvorotočkaša.

Konstruktor se premišlja da li da kupi ili da izgradi fabriku na tlu Evrope, naglašavajući pritom važnost lokalno organizovane proizvodnje. O tome bi se moglo odlučivati početkom naredne godine, ali nije jasno kada bi eventualna proizvodnja automobila mogla biti pokrenuta. Veoma je moguće da će proteći i cela godina pre nego što rukovodstvo koncerna Chery išta čvrsto odluči po ovom pitanju.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare