13. Februara 2023.

ChatGPT veštačka inteligencija stiže i u Word i Outlook

Microsoft ima velike planove kada je u pitanju veštačka inteligencija, koja bi mogla da postane ključni deo većine kompanijinih proizvoda. Prve naznake onoga što možemo da očekujemo saznali smo nedavno kada su predstavili nadograđenu verziju Bing pretraživača i Edge internet pregledača u koje je implementirana ova tehnologija.

Bing i Edge su, dakle, samo početak, a uskoro će na red doći i njihovi najpopularniji proizvodi poput Worda, PowerPointa, Outlooka i drugih aplikacija. Kako su u Microsoftu zamislili implementaciju umjetne inteligencije u Word i druge alate trebalo bi da saznamo već za mesec dana, kada se očekuje zvanično predstavljanje. Tako bar tvrde tehnološki mediji upoznati sa situacijom u kompaniji.

Veštačka inteligencija u PowerPointu i Excelu mogla bi, na osnovu korisničkih uputstava, sama da pravi različite skice i grafikone, čime bi se pojednostavio i ubrzao rad na prezentacijama. Takođe, nije teško zaključiti na osnovu svega što smo do sada videli s ChatGPT-om, da bi unutar Worda i drugih aplikacija Microsoftova veštačka inteligencija mogla bi piše različite tekstove, odgovara na maejlove i slično. Sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da ponudi što preciznija uputstva i tekst će brzo pojaviti na ekranu. Nakon toga samo je potrebno da se sadržaj uredi i eventualno isprave gramatičke greške.

S obzirom na to da su tek nedavno predstavili Bing i Edge s veštačkom inteligencijom, ovako brzo predstavljanje drugih proizvoda samo je dokaz da se Microsoftu prilično žuri. ChatGPT i njegove mogućnosti mnoge su zadivili pa je s tim chatbotom pokrenuta prava AI revolucija i kompanije se sada trude da što pre predstave sopstvene alate i proizvode sa veštačkom inteligencijom, kako bi što pre zauzele svoje mesto na ovom tržištu.

Sve do nedavno niko nije mogao ni da zamisli da će se tako brzo pojaviti neki konkurent Google pretraživaču, ali situacija se radikalno promenila s predstavljanjem pomenutog chatbota koji nam je pokazao kako pretraživanje na mreži može biti drugačije i jednostavnije. Nedavno je i Google predstavio sopstveni AI chatbot koji se na početku nije proslavio i zbog samo jedne njegove greške tržišna vrednost kompanije je pala za više od 100 milijardi dolara.

Kako prenose na portalu The Verge, u Microsoftu su svesni da uvek postoji mogućnost da bi se mogli pojaviti novi konkurenti koji bi mogli da uzdrmaju tržište i ugroze njihov Office na sličan način na koji Microsoft želi da ugrozi Google pretraživač.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare