ChatGPT sada može da pretražuje internet - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

ChatGPT sada može da pretražuje internet

Chatbot ChatGPT, koji pokreće veštačka inteligencija, sada može i da pretražuje internet – u određenim situacijama.

ChatGPT kompanije OpenAI je chatbot čija popularnost konstantno raste. Međutim, njegova upotrebljivost je bila limitirana jer nije imao znanje o nekim novijim svetskim događajima i trendovima.

Zato je OpenAI predstavio pluginove za ChatGPT, uključujući i neke koji chatbotu omogućavaju pristup veb podacima.

ChatGPT u sebi nema ugrađenu mogućnost da pretražuje internet u potrazi za informacijama, a Microsoft je ovo pokušao da delimično ispravi pomoću Bing Chata (zasnovanog na tehnologiji kompanije OpenAI).

Rešenje kompanije OpenAI je nova plugin funkcija, koja omogućava drugim developerima da kreiraju dodatke za ChatGPT, koji mogu da se uključuju ili isključuju po potrebi, a mnogi od njih se povezuju na veb servise.

Međutim, OpenAI ima i dva svoja plugina: veb brauzer i interpretator kodova. Plagin za pregledač može da obavlja veb pretrage i citira izvore u svojim odgovorima. Za ovo koristi Bingov API za pretragu.

“Kreirali smo dodatak za pretragu veba koji omogućava pristup jezičkom modelu za veb pretraživač, a njegov dizajn daje prioritet i bezbednosti i radu. Pluginov tekstualni veb pregledač je ograničen na kreiranje GET zahteva, što smanjuje (ali ne eliminiše) određene klase bezbednosnih rizika. To omogućava da plugin za pregledanje bude koristan za preuzimanje informacija”, stoji u objavi kompanije OpenAI.

Pluginovi, odnosno dodaci za ChatGPT, su trenutno limitirano dostupni za developere i ChatGPT Plus, a njihova šira dosptupnost se očekuje kada se isprave neke greške.

Danas objavljeno

Zvaničnik u Indiji ispumpao jezero kako bi pronašao telefon koji mu je ispao

Vanja A

ChatGPT iOS aplikacija dostupna u preko 40 zemalja

Vanja A

FeaturePrint aplikacija tvrdi da preko jedne fotografije može da otkrije lažne proizvode

Vanja A

Ostavite komentar