30. Maja 2023.

CFMOTO predstavio bobera od 450 kubika

Kineski proizvođači motocikala su ove godine već predstavili 5 novih bobera do 500 kubika a model CFMOTO CLC 450 je 6 po redu predstavljen ove godine. Po ovom trendu kineske fabrike sigurno vide blistavu budućnost ove klase.

CFMOTO CLC 450 pored svog dopadljivog izgleda postaje zanimljiv i kada detaljnije pogledate tehničke komponente i detalje od kojij je napravljen.  

clc 450

Ne zna se tačno ali deluje da je CFMOTO je “izbušio” dobro poznati 400 tvin iz NK serije kako bi dobio prikladan agregat za novi CLC. Predpostavlja se da ga pokreće linijski dvocilindrični motor zapremine 450 kubika sa oko 45 KS. Verno stilu pogon je preko zupčastog kaiša koji je prvi takav za CFMOTO.

Kada je u pitanju šasija tu je bočni amortizer kao na Kawasaki Vulcanu, viljuška je okrenuta naopačke a točkovi su od livenog aluminijuma. Prednji točak krasi veliki kočioni disk sa radijalnim kočionim kleštima i naravno ABS sistemom. 

Pored standardne serijske verzije, CFMoto je na sajmu pokazao i prilagođenu verziju CLC 450 sa solo sedištem, sportskim gumama, duplim diskovima sa Brembo kočionim čeljustima, specijalnim ručicama i zavarenim titanijumskim izduvnim kolektorima. CFMOTO CLC 450 se očekuje na kineskom tržištu već sledećeg juna, dok još nije poznato da li će ga i kada distribuirati i kod nas.

clc 450 cfmoto

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare