22. Septembra 2023.

Centar za socijalni rad se oglasio o Laktašanki koja je hospitalizovana u UKC RS

Suzana Ćelić, direktorica Centra za socijalni rad Laktaši, potvrdila je da četrdesettrogodišnja G.K., koja je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) primljena sa vidnim ranama po tijelu, nije korisnica ovog centra.

“Mi smo saznanja o ovom slučaju dobili 14. septembra od UKC RS, te smo odmah po prijemu saznanja preduzeli sve mjere u radnje u našoj nadležnosti, te pružili kompletnu podršku u saradnji sa UKC RS i policijskom stanicom”, rekla je Ćelićeva za “Nezavisne novine”.

Prema njenim riječima, aktivnosti su još u toku, a oni će u ovom slučaju pružiti svu neophodnu podršku koja je u njihovoj nadležnosti.

“Ona nije bila naš korisnik. Centar nije imao nikakva saznanja, ni od porodice, koja nam se nikad nije obraćala po tom pitanju, niti iz lokalne zajednice, niti je neko od komšija, srodnika ili rodbine tražio pomoć po tom pitanju. Da smo imali saznanja, naravno da bi ustanova reagovala”, rekla je Ćelićeva.

Laktašanka je, podsjetimo, primljena u UKC RS sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

Prema riječima Slavice Zeljković, načelnice Urgentnog centra, stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

Kako postoje tvrdnje, ova Laktašanka je 17 godina provela u kući.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare