27. Februara 2024.

Čekajući Cupru Terramar…

Možda i najposebniji krosover među evropskim velikoserijskim markama, a koji bi trebalo da debituje 2024. godine, jeste Cupra Terramar. Od ovog krosovera se očekuje da postane najpopularniji automobil španske marke i da samim tim donese komercijalni uspeh kompaniji.

Grešite ako verujete da je najavljen baterijski četvorotočkaš. Ne, ni slučajno! Očekujemo poslednju novu Cupru pokretanu motorom s unutrašnjim sagorevanjem, jasno, uz aplikaciju mikro, to jest blagohibridnog sistema, sve kako bi se zadovoljile ekološke norme. Pored lakog hibrida, Terramar će biti ponuđen i kao dopunjivi hibrid uz najavljenu bešumnu autonomiju od stotinak kilometara.

Terramar će biti deo C segmenta s povišenom pozicijom sedenja, zajedno sa Formentorom i Atecom. Štaviše, deliće istu proizvodnu liniju u fabrici u mađarskom Đeru, uostalom isto kao i novi Audi Q3. Ova činjenica će ga verovatno učiniti najluksuznijim i najbolje sastavljenim modelom Cupre. A da li će uopšte dostići premijum nivo, pitanje je na koje će odgovor stići u narednih par meseci?

Ono što se čini jasnim je njegov dizajn, jer je automobil već prikazan na zvaničnom događaju, a priložena rekonstrukcija verno pokazuje njegovu estetsku liniju. Prednji deo, s novim kompanijskim izrazom u vidu „njuške ajkule“, dodaje malo više posebnosti. Pošto ovo nije kupeoliki SUV, to će biti savršeni porodični automobil. Imaće dosta unutrašnjeg prostora i veliki prtljažnik, koji bi trebalo da ponudi zapreminu od preko 500 litara.

Pa opet, vozač Cupre pokazuje tendenciju da ceni osećaj sportskog duha. Prilagodljivo vešanje DCC i progresivno upravljanje (sa varijabilnim odnosom prenosa) ne bi trebalo da manjkaju, što će doneti uživanciju u kretanju kroz krivine, bez ugrožavanja bezbednosnog aspekta putovanja.

Još ne znamo ništa o tome kako će delovati unutrašnjost noviteta, ali je sigurna opklada za onog koji kaže da će novajlija zadržati punu digitalizaciju Formentora. Terramar bi čak mogao da nasledi i kabinu kakvu videsmo kod baterijskog Tavascana.

Cena najavljenog lepotana ostaje u zoni tajne, ali je razumno očekivati da će uvodna verzija nositi nalepnicu s nekom brojkom u okolini kote od 35 hiljada evrića.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare