26. Aprila 2023.

Čeferin: Ograničenje plata je budućnost

U jednom podkastu, prvi čovek evropskog fudbala se posebno osvrnuo na mogućnost uvođenja ogriničavanja budžeta za plate.

Mislim da ćemo u budućnosti ozbiljno morati da razmislimo o uvođenju ograničenja za plate. Jer zaista, ako budžeti dožive vrhunac, ravnoteža takmičenja postaje problematična“, kaže Čeferin.

On kaže da mu je jasno da neravnoteža u finansijskoj snazi klubova postaje sve veći problem.

Ne radi se o vlasnicima, već o vrednosti takmičenja, jer ako pet klubova stalno pobeđuje, to više nema smisla. Već sam o svemu pričao sa predstavnicima Evropske komisije. Pokušavamo da sve dogovorimo, ali to mora da bude kolektivni sporazum između svake lige ponaosob i UEFA. Ako mi to uradimo, a neke lige ne, to nema smisla. To je najvažnije. I što je iznenađenje, svi se slažu čak i veliki klubovi. Tako da je organičenje plata naša budućnost“.

Jasno je da će neke promene uskoro stupiti na snagu.

Koliko će nam trebati? Nadam se da će sve biti imprementirano što je pre moguće. Trenutno samo u fazi razgovora, ali ovo je rešenje. Imamo pravilo koje važi posle 2024. godine, da možete da potrošite do 70 odsto od prihoda na plate i transfere. Ali to nije dovoljno, jer ako je vaš prihod pet milijardi dolara, 70 odsto je mnogo. Zato je ograničenje platnog budžeta budućnost“, zaključio je Čeferin.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare