27. Jula 2023.

CD Projekt Red otpušta oko 10% zaposlenih

Prošle godine, CD Projekt Red je najavio ogroman plan naslova, sa novom Witcher trilogijom, novim Witcher spin-off igrama i nastavkom Cyberpunk 2077. Nažalost, trenutno su svi ovi projekti u ranoj fazi i kao rezultat toga, CD Projekt Red se našao u situaciji da ima “previše zaposlenih”.

Ove nedelje, CD Projekt je objavio novo organizaciono ažuriranje, potvrđujući planove za otpuštanje oko 100 programera, što je nešto manje od 10% radne snage kompanije.

U najavi, izvršni direktor kompanije CD Projekt Red, Adam Kiciński, rekao je: “Nema laganog načina da se ovo kaže, ali danas imamo previše zaposlenih. Imamo talentovane ljude na brodu koji završavaju svoje zadatke i na osnovu trenutnih i očekivanih potreba projekta, već znamo da za njih nemamo druge prilike u narednoj godini.”

Obično razvoj igara počinje sa manjim timovima u predprodukciji, a tim se povećava do punog obima proizvodnje nakon što su postavljeni temelji i planiranje. Iako CD Projekt Red trenutno ima mnogo igara u razvoju, sve su one u ranoj fazi, tako da je ovakva najava u skladu sa trendovima u industriji.

FOTO: CDPR

Play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare