9. Oktobra 2023.

Čavić: Požar se širio nevjerovatnom brzinom

Dragan Čavić, direktor “Elektrokrajine”, rekao je da je tragično jer je stradao dio imovine.

“Ipak, niko nije stradao i zato imamo sreće. Jedan dio radnika se odmah uključio i gasio požar. Vatra je izbila u starom dijelu zgrade i to  je problem jer je taj dio naslonjen na hotel Bosnu. Požar se nevjerovatnom brzinom proširio. Plafon je od lamperije, a krov od drveta, pa je sve izgorilo. Svi vitalni dijelovi nisu dodirnuti. Server sala u kojoj su svi podaci je sve vrijeme u funkciji. Zahvaćen je i dijelom hotel ‘Bosna’ i čini mi se da su izgorile dvije ili tri sobe. Požar se odvijao u objektu iznad plafona kroz instalacije ventilacije i otkriven je u WC-u. Kako i na koji način ne znamo, ali to će utvrditi nadležni organi”, naglasio je Čavić.

Istakao je da nije stradala nikakva dokumentacija, te da iako je neka dokumentacija izgorila, svi ti podaci su na serveru, a server sala sve vrijeme radi.

“Preuranjeno je govoriti o tome kolika je šteta. Od velikog značaja su radnici ‘Elektrokrajine’ koji su odmah reagovali i gasili požar jer je u tom trenutku bio mali broj vatrogasaca. Sad čekamo dežurnog tužioca da uradi uviđaj. Oko 95 odsto Elektrokrajine objekta nije dodirnuto požarom”, naveo je Čavić.

Dalibor Čivčić, rukovodilac Odjeljenja zaštite od požara u “Elektrokrajin”i, istakao da je su u 9.30 dobili dojavu požara.

“Svi su radnici bezbjedno evakuisani. Lično sam uzeo aparat CO2 i gasio ga. Požar je bio u ‘aneksu’, izlazio je iz jedne rupe u jednom WC-u. Otvorili smo tavanski prostor, a krov, grede i sve ostalo je gorjelo, i nismo mogli aparatom to ugasiti. Tada smo zvali vatrogasnu službu, a požar je bio na prvom spratu”, naglasio je Čivčić.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare