7. Novembra 2023.

Čađo: Utakmice neće biti lagane

Srbija će u četvrtak od 18 sati u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica” uz besplatan ulaz za sve navijače dočekati Ukrajinu u meču prvog kola grupe G kvalifikacija za EP 2025.

U drugom meču prvog kola grupe G sastaće se Portugalija i Severna Makedonija.

Srbija će tri dana kasnije gostovati Severnoj Makedoniji u Skoplju, dok će Ukrajina u Rigi dočekati Portugaliju.

Pripreme su zahtevne, jer opet imamo mnogo novih lica i trebamo da se uklopimo svi zajedno u sistem Marine Maljković. Svi znamo da kad se dodje u reprezentaciju, tu se radi najviše i najbolje. U svaku utakmicu moramo da udjemo jako, jer ovo su i mini pripreme za ono što nas čeka u februaru. Utakmice neće biti lagane. Treba izaći hrabro i boriti se svaki minut kao i do sada u svakoj utakmici i sigurna sam da rezultat neće izostati“, istakla je Saša Čađo, prenosi zvanični sajt KŠ.

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

Nemamo mnogo vremena za pripremu pa koristimo svaki trening da pomognemo devojkama koje su prvi put sa nama da se što brže upoznaju sa Marininim sistemom. Ukrajina je dobar protivnik, sa možda jednim od najdominantnijih bekova u Evropi. Moramo da zaustavimo njihovu brzu igri i to je upravo ono na čemu radimo. Sa Makedonkama se nismo susretale do sad i nemamo mnogo informacija o njima, pa mislim da ćemo se više koncentrisati na našu igru i ono što se od nas traži“, istakla je srpska košarkašica Nevena Jovanović.

Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare