17. Augusta 2023.

Burger king u Indiji uklonio paradajz iz hamburgera zbog inflacije

“Čak je i paradajzu potreban odmor… nismo u mogućnosti da dodamo paradajz u našu hranu”, pisalo je u obaveštenjima zalepljenim na dva prodajna mesta Burger King Indije, pojašnjavajući razloge za niži kvalitet obroka. Nekoliko prodajnih mesta multinacionalnog lanca restorana brze hrane Burger King u Indiji uklonilo je paradajz kao prilog pošto su cene više nego učetvorostručene.

Burger king u Indiji uklonio paradajz iz hamburgera zbog inflacije
Paradajz više nije prilog u hamburgerima

Ovo je najnoviji simptom rastuće inflacije koja snažno pogađa potrošače najmnogoljudnije zemlje na svetu.

“Nismo u mogućnosti da dodamo paradajz u našu hranu”, glasilo je obaveštenje istaknuto na dve indijske prodavnice Burger kinga, prenosi Rojters.

Lanac hamburgera, jedan od najvećih u Indiji sa skoro 400 prodajnih mesta, pridružio se mnogim Mekdonaldsovim i Sabvej prodavnicama koje su uklonile paradajz sa menija zbog inflacije, koja je u toj zemlji ove nedelje dostigla najviši nivo od januara 2020. godine.

IlustracijaMatt Cardy / Getty

Američki lanac sendviča čak je otkazao besplatne kriške sira koje su godinama bile u ponudi.

Rival Domino's je u međuvremenu pokušao da obori cene nudeći picu od 0,60 dolara, što je najniža cena na svetu.
Kriza snabdevanja paradajzom poklopila se sa porastom cene za čak 450 odsto pošto su monsunske kiše poremetile useve i lance snabdevanja.

Da bi upravljala krizom snabdevanja, Indija je počela da uvozi paradajz iz Nepala, organizujući kombije za distribuciju proizvoda po nižim cenama.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare