Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
Sastojci:
MILE KITIĆ PROGVORIO O KARIJERI I LJUBAVNOM ŽIVOTU ĆERKE ELENE: “ONA MI JE JEDINA INVESTICIJA…”
Share
01:26
500 g kora za pitu
300 g mlevenog mesa
200 ml gazirane vode
100 ml ulja
2 jaja
1 čaša gustog jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju da bude staklast. Dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Dodati po ukusu so, biber i biljni začin.
Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu, sjediniti.
Ređanje: Kore podeliti na 3 grupe po 4 kore). U okruglu tepsiju poređati 4 kore jednu na drugu, da im krajevi prelaze sa strane i malo kore nagužvati. Kašikom sipati preliv. Staviti pola fila od mesa. Preko staviti zgužvane 4 kore, preliti prelivom od jogurta. Sipati ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvati, staviti preko mesa i ostatkom preliva preliti. Kore koje vire van tepsije vratiti unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipati odozgo. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 30 minuta.
Alo.rs