18. Maja 2023.

Bundesliga ovo dugo nije imala – najgori najbolji strijelac

Trenutni lider na listi strelaca je Niklas Filkrug iz Verdera sa 16 pogodaka ove sezone.

Prethodno, najmanji broj pogodaka – 17, viđen je u sezonama 1989. i 1996.

U ligi u kojoj su navijači proteklih godina navikli na top golgetere poput Levandovskog, Halanda, ranije na Gerda Milera iili Miroslava Klosea, i ostalih gol-mašina, ovakav učinak je zaista mizeran.

Kada pogledate trenutnu listu strelaca zaista vam dođe da se smejete: Filkrug je prvi sa 16 golova, a imali ste donedavno Halanda i Levandovskog koji su vam garantovali 50 golova“, izjavio je Mihael Rumenige, nekadašnji napadač Bajerna i Borusije, i brat aktuelnog funkcionera Bavaraca Karl-Hajnca.

Primera radi, Levandovski je u sezoni 2020/2021. postigao 40 golova i tako oborio rekord star 49 godina koji je držao legendarni Gerd Miler – još jedan kultni bundesligaški golgeter – ubica.

Poslednji put kada je neki napadač u Bundesligi imao ovako slab golgeterski učinak, a završio prvi na listi strelaca, desilo se u sezoni 1988/1989. kada su tron “kralja strelaca” podelili Tomas Alofs i Roland Volfart.

Obojica su tada postigla po 17 pogodaka.

Velike su šanse da Filkurg, paradoksalno, ponese titulu najgoreg najboljeg strelca lige sa najmanjim brojem golova za 60 godina lige – jer je velika verovatnoća da do kraja sezone više ni ne bude igrao. Trenutno je povređen, skoro se vratio laganim treninzima i njegovo učešće u oba preostala meča je pod znakom pitanja.

Šansa se tako ukazuje Italijanu iz Frajburga Vinćencu Grifou i Randalu Kolou Muaniju iz Ajntrahta, koji na svom kontu trenutno imaju 14 golova i potrebno je da u dva meča postignu tri gola kako bi pretekli Filkruga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare