27. Jula 2023.

Budite se u određeno doba noći? Kineska medicina ima odgovor

Kineska medicina osmislila je biološki sat pomoću kog možete da saznate u kakvom stanju je vaš organizam

Sigurno je da ste nekada čuli da se neko budi, ili se baš vi budite skoro svake noći između tri i pet ujutru, a tradicionalna kineska medicina nudi nekoliko teorija zašto je to tako. Otkriveno razlog zbog kog se ljudi bude tokom noći, i to u određeno vreme.

Naime, kineska medicina osmislila je biološki sat pomoću kog možete da saznate u kakvom stanju je vaš organizam. On pokazuje intervale u kojima energija cirkuliše kroz telo kao i nivo najveće energije u nekom području svaka dva sata. Ako s tim delom organizma imate probleme, u to doba dana osjetićete simptome.

Vreme maksimalne aktivnosti organa:

od jedan do tri sata: jetra

od tri do pet sati: pluća

od pet do sedam sati: debelo crevo

od sedam do devet sati: želudac

od devet do 11 sati: slezina, pankreas

11 – 13 sati: srce

13 – 15 sati: tanko crevo

15 – 17 sati: bešika

17 -19 sati: bubrezi

19 – 21 sat: srce

21 – 23 sata: početni deo tankog creva koji se nastavlja na želudac

23 – 1 sat: žuč

Na primer, ukoliko se probudite između jedan i tri sata, to znači da je vaša jetra preopterećena. Ona je zaslužna za izbacivanje toksina iz našeg tela i “obradu” emocija. Ako ste se probudili u ovom periodu, možda ste prethodnog dana preterali s konzumiranjem alkohola ili ste pojeli nešto što vam ne odgovara. Ovo takođe može značiti da vas “izjedaju” stres i napetost.

Ako se budite između tri i pet sati ujutru, to može biti zbog neravnoteže u plućima, a naročito u disanju. Poremećaj u disanju može biti povezan i s negativnim emocijama poput teskobe, straha i osećaja krivice.

Objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare