10. Jula 2023.

BUBKA “IZDAJNIK”: Najbolji sportista Ukrajine svih vremena sarađuje sa Rusima

Najbolj ukrajnski sportista svih vremena, legendarni atletičar Sergej Bubka optužen je za izdaju!

Najuspešniji sportista u istoriji Ukrajine, 35-struki svetski rekorder u skoku s motkom, višestruki evropski i svetski šampion i olimpijski pobednik od početka ruske agresije na njegovu zemlju, snabdeva naftom proruske snage u Donbasu, navodi se u otkriću koje je zaprepastilo sve u Ukrajini.

“Kompanija “Mont Blanc”, koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, posluje na privremeno okupiranim teritorijama i prodaje gorivo teroristima”, pokazalo je istraživanje portala Bihus.Info. Istina, ne radi se o ogromnom novcu. – to je 830.000 rubalja ili oko 9.000 dolara, međutim uzbuđenje je izazvalo otkriće da je to čuveni Bubka, koji trguje sa okupatorima svoje zemlje.

Novinarska istraga otkrila je da se početkom 2023. godine Bubkin “Mont Blanc” pojavio u ruskom registru pravnih lica, a u maju je kompanija zaključila zvanične ugovore u okupiranom Donbasu za isporuku goriva za više od 800 hiljada rubalja. Svi ugovori sa okupatorima nose potpis Vasilija Bubke kao šefa kompanije, za kojeg se navodi da je državljanin Ruske Federacije, dok se Sergej Bubka u istim dokumentima navodi kao državljanin Ukrajine. Bubkina porodična kompanija takođe ima najmanje šest benzinskih pumpi, koje se sve nalaze na ukrajinskim teritorijama koje je okupirala Rusija: četiri u Donjecku i po jednu u Makijevki i blizu Volnovahe.

Kompanija “Mont Blanc” je stara porodična firma Sergeja Bubke. Osnovana je u Donjecku i bavila se trgovinom gorivom, a prema ukrajinskom registru pravnih lica nije zatvorena ni posle okupacije dela Donbasa. Osim Sergeja Bubke, vlasnici posla su i njegov brat Vasilij i majka Valentina. Iako je poznat, Bubka je dugo bio osumnjičen zbog svojih proruskih stavova. Na kraju krajeva, on je bio predstavnik Partije regiona, koju je predvodio Viktor Janukovič, koji je posle Majdana prebegao u Rusiju.

Već u aprilu prošle godine ukrajinski portal Sport.ua optužio je Bubku da se ponaša kako vetar duva i čeka dok ne postane jasno da li će pobediti Rusija ili Ukrajina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare