Brza bajadera je naš prijedlog.
SASTOJCI:
- 200 ml vode
- 250 g margarina
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 400 g mljevenog keksa
- 300 g mljevenih oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
PRIPREMA:
U šerpu sipajte vodu, te dodajte margarin narezan na kockice, šećer i vanilin šećer. Sve zagrijavajte na tihoj vatri uz miješanje da se sastojci otope. U posudu sipajte mljeveni keks i orahe, pa ih izmiješajte i dodajte otopljene sastojke. Sve dobro izmiješajte da dobijete ujednačenu smjesu, te je podijelite na dva jednaka dijela.
Istopite čokoladu i sipajte u jednu polovinu smjese i dobro izmiješajte. Pleh dimenzija 35×20 centimetara namažite uljem i na dno prvo stavite čokoladni sloj i dobro ga izravnajte. Zatim nanosite drugi sloj i opet izravnajte. Za glazuru na pari otopite čokoladu za kuvanje s uljem i prelijte preko kolača, koji zatim ide na hlađenje u frižider preko noći.
* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”.
Nezavisne.com