23. Maja 2023.

Brz i pouzdan internet samo u reklamama?

Brz internet u Nemačkoj često se svodi na obećanje operatera. U stvarnosti, 27 odsto korisnika protok podataka opisuje kao slabiji i nestabilniji, navodi konsultantska kuća Deloit (Deloitte), pozivajući se na sopstveno istraživanje.

U anketi 2.000 korisnika u celoj Nemačkoj, tih bezmalo 30 odsto se žalilo na zastoje, pucanje veze ili oboje najmanje jednom mesečno.

To ukazuje da je informaciona infrastruktura u Nemačkoj daleko manje pouzdana i razvijena od energetskih, na primer elektrodistributivne ili gasne mreže, naveo je Deloit u ponedeljak.

To što je ogromna većina od 79 odsto navela da je zadovoljna operaterom uprkos slaboj mreži ukazuje na naviku, pa i stoicizam, jer je skoro dve petine ispitanika nemački interenet ocenilo kao slabiji nego u drugim zemljama.

“Veliki udeo zadovoljnih korisnika ide na ruku operaterima, ali činjenica je da u mnogim oblastima ima mnogo prostora poboljšanju”, rekao je jedan od autora studije, Diter Trimel (Dieter Trimmel).

Tražnja za superbrzim gigabitnim konekcijama je, međutim, prilično slaba. Naime, 42 odsto anketiranih je reklo da im je to preskupo, a 13 odsto da bi potpisali ugovor sa prihvatljivijom cenom za tu uslugu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare