12. Februara 2024.

Brižna majka, modna ikona, uspješna pjevačica, a da li znate šta je po obrazovanju Jelena Karleuša?

Obrazovanje Jelene Karleuše zanima mnoge, evo za šta se pjevačica školovala

Mužička zvezda, modna ikona i brižna majka reči su kojima se najbolje može opisati Jelena Karleuša.

Iako detalji njenog privatnog života često pune novinske stupce, obrazovanje Jelene Karleuše doskoro je bilo poznato samo najbližim ljudima. 

Po završetku osnovne škole upisuje Zemunsku gimnaziju, međutim, ubrzo donosi odluku da se odatle ispiše jer joj se pravila i nastavni kadar nisu dopali. 

– Zemunske gimnazije se rado sećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga.

Nisu dali devojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne sme plava kosa, ne sme da se priča na času, ne sme da se jede na času – otkrila je svojevremeno. 

 

Iako je vredno učila i imala najbolje ocene, njeno školovanje otežavala je činjenica da je sa 16 godina snimila prvi album i već uveliko počela da radi. 

Nakon gimnazije, Jelena upisuje Politehničku školu na Novom Beogradu, gde je tada živela sa majkom Divnom. Odabrala je mašinski smer, ali je i od njega brzo odustala. 

Posle tri meseca obrela se u Srednjoj turističkoj školi, koju je završila vanredno. 

‒ Više sam pevala nego što sam bila na časovima – našalila se pevačica, koja je pohađala i muzičku školu.

Fakultetsko obrazovanje Jelene Karleuše za sada je samo san, a budući da za ovu diplomu nikada nije kasno, odluka da se vrati u školske klupe nas nimalo ne bi iznenadila. 

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare