29. Maja 2023.

Briga i strepnja zbog sina jedinca

Poznata dramska umetnica zbog problema sa zdravljem ne prihvata nove uloge

Dramska umetnica Mira Banjac ne prihvata nove uloge, poslednjih meseci potpuno se povukla iz javnosti.

Zbog problema s nogom, koju je povredila u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2021, kretanje joj je otežano, a dodatnu strepnju i brigu ima iz razloga što je narušeno i zdravlje njenog sina jedinca Branislava Brane Jovanovića.

Umetnica, koja je čitavog života predano i naporno radila, sad je prinuđena na mirovanje, što joj prilično teško pada jer je iz rada crpla životnu energiju.

– Sve imam, samo snage nemam. Teško se krećem, ne izlazim nigde, ne prihvatam nove uloge i ništa se ne događa. Ali nisam sama, dolaze prijatelji koji donose sve što mi je potrebno – otkriva glumica.

I pored blistave karijere i brojnih uloga koje su je od kuće odvajale čak i po godinu dana, Mira je oduvek bila privržena porodici i sinu jedincu.

– Porodica je porodica, uopšte nije važno koliko ima članova. Ona je izvor iz koga crpimo poimanja o životu, moralu, ljudima, centrala od koje dobijamo radost, snagu i energiju.

Brana i ja se odlično slažemo. Dobar je sin, razume moj posao, putovanja, odsustva zbog snimanja, a ja njegovu ljubav prema lovu.

 

Tromesečno mirovanje prekinula je samo zbog odlaska u Jagodinu, gde je otvorila 49. pozorišni festival Dani komedije, iako priznaje da se teško pokrenula iz Novog Sada.

– Kazala sam sebi da ovo ne mogu da propustim, iz mnogo razloga. Volim Jagodinu, oni ovde nisu tri godine imali festival. Zato sam odlučila da na njihovu svečanost idem, pa šta bude da bude.

Neka se srušim na sceni, ali taj užitak, susret sa publikom, pružiću i sebi i njima. I volim što sam ovde, što se družim sa glumcima, sa gledaocima – rekla je glumica.

Uoči otvaranja festivala, u njenu čast u Kulturnom centru Jagodine Muzej pozorišne umetnosti Vojvodine priredio je izložbu “Sva lica Mire Banjac”. 

Gloria.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare