27. Septembra 2023.

Branimiru Brstini uručena nagrada “Mija Aleksić – Biti glumac”

Na otvaranju manifestacije Dani Mije Aleksića Branimiru Brstini jugoslovenskom i srpskom pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu uručena je prestižna nagrada “Mija Aleksić – biti glumac” koju dodeljuje Kulturni centar.

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu od 26. do 28. septembra biće obeležena stogodišnjica rođenja Mije Aleksića.

Nagrada “Mija Aleksić – Biti glumac”, ustanovljena 2018. godine, uručena je glumcu Branimiru Brstini na predlog prethodnih dobitnika Nenada Jezdića, Nebojše Dugalića, Gordana Kičića, Vesne Trivalić i Olge Odanović.

Brstina je oduševljavao publiku na scenama svih pozorišta, a od 1983. je član svog omiljenog Ateljea 212. Osim pozorišta, Branimir Brstina ima zapažene uloge i na televiziji koje je teško sve pobrojati, pa tako publika može da uživa u njegovom talentu u ostvarenjima kao što su Porodično blago, Stižu dolari, Vratiće se rode, Senke nad Balkanom i mnoga druga ostvarenja.

Od 29. septembra do 1. oktobra, ali ovog puta u Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici, biće prikazano ukupno 12 fimova kojima je Mija Aleksić dao svoj pečat i plenio talentom u komičnim rolama.

Zbog Dana žalosti u Republici Srbiji, kompletan program najavljen za 27. septembar u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu se odlaže za sledeću nedelju, a o novim terminima će svi biti naknadno obavešteni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare