28. Februara 2023.

Bradara novi predsjednik FBiH, Lendo i Stojanović potpredsjednici

Predsjednik i potpredsjednik FBiH praktično su izabrani iz drugog pokušaja s obzirom da je prva sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prekinuta, međutim nova je sazvana odmah nakon toga.

Očekivano, poslanici SDA jasno su na početku sjednice stavili do znanja da neće glasati za to da Lidija Bradara bude predsjednik FBiH, a Igor Stojanović i Refik Lendo budu potpredsjednici.

Upravo je na zahtjev SDA prekinuta vanredna sjednica jer su na početku prve sjednici tvrdili da je ona sazvana mimo Poslovnika o radu Predstavničkog doma jer nisu dobili kvalitetne materijale. Nakon njihovog zahtjeva da se sjednica prekine, otišlo se na pauzu, a nakon pauze i na drugu pauzu poslije koje je sjednica prekinuta, a odmah sazvana nova za isti dan.

Mirsad Zaimović, poslanik SDA rekao je da je Lendo bolji kandidat od Bradare te da je SDA stranka koja je neizbježna za formiranje vlasti u FBiH.

“Ubjedljivo smo najveća stranka i stranka sa najviše glasova u FBiH i možemo prihvatiti da postoji većina ali to treba pisati u Ustavu i pozivamo vas da predložite te izmjene Ustava. Sada 13 Hrvata u Klubu Hrvata vrijedi više od 13 Bošnjaka u Klubu Bošnjaka”, rekao je Zaimović.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare