9. Aprila 2024.

Bostonska krem torta obara s nogu! Sočna poslastica koju morate da probate

Kombinacija tekstura i ukusa ove torte čini je popularnom poslasticom koja se rado priprema i uživa u njoj širom svijeta.

Sastojci: 

četiri jajeta
115 g šećera
115 g glatkog brašna
40 g maslaca

Za krem: 

dva jajeta

55 g šećera
kašika ekstrakta vanile
kašika glatkog brašna
dve kašike kukuruznog brašna
300 ml mleka
150 ml slatke pavlake

Čokolada će vam trebati za preliv

Za preliv:

115 g čokolade
kašika sirupa od šećerne trske
25 g maslaca
150 ml slatke pavlake

Priprema: 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložiti papirom za pečenje. Jaja i šećer kuvati na pari i mešati dok smesa ne postane gusta. Lagano umešati brašno. Dodati otopljeni maslac i promešati. Smesu sipati u dva pripremljena kalupa i peći oko 20-25 minuta.

Za krem umutiti jaja, šećer i ekstrakt vanile. Pomešati brašno i kukuruzno brašno s četiri kašike mleka, pa dodati smesi od jaja. Ostatak mleka kuvati do ključanja, pa i njega dodati u smesu od jaja. Vratiti na ringlu i uz mešanje kuvati na laganoj temperaturi dok smesa ne postane glatka i gusta. Ohladiti, pa sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.

Napraviti preliv od čokolade, maslaca, slatke pavlake i sirupa (skuvati sve na pari).

Kremom premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, pa odozgo premazati glazurom.

Uživajte!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare