4. Septembra 2023.

Boriša Simanić ostao bez bubrega

Srpski košarkaš Boriša Simanić ostao je bez jednog bubrega nakon udarca koji je pretrpeo tokom utakmice na Svetskom prvenstvu.

Njena je laktom udario košarkaš Južnog Sudana Nuni Omot tokom meča trećeg kola grupne faze.

Simanić se odmah našao u bolovima, ali isprva se nije činilo kao da je povreda ozbiljnije prirode.

Situacija se ubrzo iskomplikovala, te je Simanić ubrzo hospitalizovan i potom operisan.

Stekao se utisak da je neki teži scenario izbegnut, te da će košarkaš Saragose moći da počne sa oporavkom. Međutim, u nedelju su stigle novosti o tome da je našem reprezentativcu ipak odstranjen bubreg.

Za neke dodatne detalje ipak treba sačekati da se KSS oglasi…

Inače, ovo je prvi put da se Simanić našao na konačnom spisku “orlova” za neko veliko takmičenje.

Košarkaški savez Srbije oglasio se povodom situacije oko Boriše Simanića, kojem je nažalost izvađen bubreg posle postoperativnih komplikacija.

“Reprezetntativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgnut je juče još jednoj operaciji. Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna”, saopštio je KSS.

Simanić je nastradao na utakmici protiv Južnog Sudana kada ga je Nuni Omot bespotrebno udario laktom u predelu bubrega.

O novoj operaciji i zdravstvenom stanju Boriše Simanića, doktor reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

“Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno”, rekao je, a prenosi KSS.

Boriša, brz oporavak!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare