30. Aprila 2023.

Borbenim avionima na Bahmut – Rusi zauzeli

“U pravcu Donjecka, jurišni odredi nastavili su da potiskuju neprijatelja u zapadnom delu grada Artjomovsk (Bahmut), gde su zauzeli četiri četvrti”, rekao je Konašenkov, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, tokom borbi za Bahmut, ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule su ukrajinske trupe ka severnoj i južnoj periferiji grada.
Konašenkov je naveo da je ruska vojska nanela poraz ukrajinskim snagama u oblastima Bogdanovka i Artjomovskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici.

“Tokom dana, avioni su izvršili četiri naleta na područje grada Artjomovsk (Bahmut)”, kazao je on.

Likvidirano više od 200 ukrajinskih vojnika

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

U hersonskom pravcu ruska vojska je uništila haubicu “Msta-B”, kao i američku radarsku stanicu za kontrabaterijsku borbu. U kupjanskom pravcu, na području naselja Oljšana i Berestovo u Harkovskoj oblasti, sprečena su dejstva dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

U oblasti naselja Belogorovka u Luganskoj Narodnoj Republici pogođen je komandni punkt 81. aeromobilne brigade ukrajinske vojske.

Raketnim napadima na privremene položaje 24. mehanizovane brigade i odreda snaga za specijalne operacije ukrajinske armije u Konstantinovki u DNR likvidirano je više od 200 ukrajinskih vojnika, a još oko 280 je ranjeno.

Foto:EPA/SERGEI ILNITSKY

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare