17. Januara 2023.

Bolji uslovi za pse: Nastavljeno uređenje prostora u azilu na Manjači

“Nastavljamo sa uređenjem boksova u azilu na Manjači. Činimo sve da bi boravak pasa u azilu bio što prijatniji”, naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Podsjećamo, Grad Banja Luka konstantno radi na poboljšanju uslova u azilu, pa su tako ljetos psi dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom. Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Akcija iz mjeseca u mjesec opravdava očekivanja, te je prošle godine više od 70 pasa pronašlo svoje vlasnike i topli dom.

Osim toga, od 15. decembra počela je akcija kontrole vlasnika pasa i njihovih zakonskih obaveza, kao što je mikročipovanje, vakcinacija i šetnja ljubimaca pod nadzorom.

Riječ je o aktivnost je formirana u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja, a na inicijativu Odjeljenja za komunalne poslove, a sve sa ciljem kontrole vlasnika pasa, koji su veoma čest uzrok nastanka napuštenih pasa.

Svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca – dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare