25. Jula 2023.

Bolji uslovi za mještane: U toku izgradnja mosta u Mišinom Hanu, slijedi i modernizacija pružnog prelaza

Mještani Mišinog Hana uskoro će dobiti novi most preko rječice Ivaštanke.

Naime, most koji se usljed dotrajalosti i urušio, uskoro će biti modernizovan, a radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je ovaj projekat kandidovan od strane Mjesne zajednice kao prioritet, koji je od strane gradske administracije prepoznat na pravi način, te se pristupilo njegovom rješavanju.

-Most u Mišinom Hanu jedan je od pet mostova koje trenutno gradimo. Urušeni dotrajali  most na kojem je trenutno onemogućen i saobraćaj za motorna vozila postaje prošlost i mještani ovog dijela našeg grada uskoro će dobiti novi širi i kvalitetniji most – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj 150.000 KM.

Kako je kazao, završetkom radova osim toga što mještani više neće morati do svojih kuća ići obilaznim putem, biće olakšano i čišćenje mosta tokom zimskog perioda.

– Star most bio je poprilično uzak, što je otežavalo prolazak mahanizacije, a samim tim i proces čišćenja u zimskom periodu – pojasnio je on.

Takođe, gradonačelnik je podsjetio da je u ovoj mjesnoj zajednici asfaltiran je i putni pravac Radinjača-Mišin Han, kao i da je ovo naselje dobilo i dječije igralište, te najavio da je plan da se u ovoj Mjesnoj zajednici radi i projekat modernizacije pružnog prelaza s ciljem bezbjednijeg odvijanja saobraćaja.

Predsjednik Savjeta MZ Mišin Han Dragan Bajić zahvalio je gradonačelniku, što je prepoznao problem i obezbijedio sredstva za rješavanje problema sa dotrajalim mostom preko rječice Ivaštanke.

– Sva dokumentacija i sve pripreme su završene u rekordnom roku. Suočavali smo se sa brojnim problemima posebno u zimskom periodu i zaista smo srećni što ćemo uskoro dobiti novi moderniji most – rekao je Bajić.

Podsjećamo, uporedo sa ovim značajnim projektom u toku su radovi na izgradnji mosta u Česmi, a novi mostovi grade se i u naseljima Derviši i Motike. Takođe, uskoro bi trebalo da počne i izradnja mosta u Docu koji će zasigurno smanjiti saobraćajne gužve u gradu, ali i svojim izgledom dati jedan novi pečat Banjoj Luci.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare