21. Februara 2023.

Bocan-Harčenko: Rješenje kosmetskog pitanja jedan od zajedničkih prioriteta i u budućnosti

Vjerujemo i polazimo od toga da rukovodstvo Srbije, a što je najvažnije srpski narod znaju da štite svoje dostojanstvo, suverenitiet i nacionalni interes, što nam omogućava i omogućavaće razvoj bilateralnih odnosa, saradnju u regulisanju kosovskog pitanja koje je, naravno, jedan od naših zajedničkih prioriteta i u buduće – rekao je Bocan-Harčenko na prijemu, koji je organizovao povodom Dana branilaca otadžbine.

On je naglasio da je ovaj dan za Rusiju danas važniji nego ikada jer ruski vojnici i specijalne jedinice, ne misleći na svoj život, “štite mir i istinu, želeći da se rat koji je zapad počeo mnogo godina ranije završi”.

– Ubijeđeni smo da će sve biti ostvareno na najbolji način i veoma dostojanstveno – rekao je Bocan-Harčenko, prenose beogradski mediji.

Domaćin skupa u Ambasadi Rusije u Beogradu, bio je uz Bocan-Harčenka, izlaslanik ruskog ministra odbrane general-major Aleksadnar Zinčenko, a prijemu su prisustvovali državni sekretar Ministarstva odbrane Srbije Nemanja Starović kao i predstavnici kulturnog i političkog života, SPC, diplomatskog kora.

Dan branilaca otadžbine jedan je od najvećih ruskih praznika, a pod tim imenom slavi se od 1993. godine.

Zvanični Dan Crvene armije, 23. februar 1918. godine, označava dan prvog masovnog regrutovanja u Crvenu armiju u Lenjingradu i Moskvi i prvu borbenu akciju protiv okupacione armije Njemačkog carstva.

U Rusiji je to neradni dan, a prema tradiciji muškarcima se upućuju čestitke i daruju pokloni.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare