22. Maja 2023.

BMW predstavio koncept Touring Coupe

U proteklim desetljećima je BMW stekao naviku da razvija koncepte za izložbu Concorso d'Eleganza Villa d'Este, a među njima su GINA Light Visionary Model, Gran Lusso Coupe i Z4 Zagato Concept iz 2012, godine, a za ovu godinu je bavarski brend “oživio” Z4 s fiksnim metalnim krovom. Riječ je o konceptu Concept Touring Coupe, a to je zapravo shooting brake koji je predstavljen na obali jezera Como u Italiji.

Baš kao i prethodni koncept baziran na modelu Z4, nova unikatna kreacija odaje počast prošlosti dok usvaja moderni dizajn. Preciznije, svjedočimo povratku slavnog automobila Z3 E36/8 poznatog kao “Clown Shoe”. Iz BMW-a kažu da Concept Touring Coupe pokreće redni “šestak”, tako da se na njega može gledati i kao na verziju “čudnog” modela Z3 M Coupe za 2023. godinu.

U suštini, to je Z4 M40i koji je ostao bez svog mekanog sklopivog krova koji je zamijenio čvrsti krov. Unikatni coupe je lakiran u Sparkling Lario boju s ljuspicama plavog stakla, posjeduje ispupčenje stražnje blatobrane i jedinstvene 20-inčne prednje i 21-inčne stražnje felge s 20 krakova, koje podsjećaju na prelijepi Z8. Srebrno-bronzani detalji i blago modificirana rešetka hlanjaka s dvostrukim vertikalnim letvicama doprinose izgledu.

Unutrašnjost je prenesena iz produkcijskog modela Z4, ali je presvučena italijanskom kožom kompanije Poltrona Frau. Korištena su dva tona, tamno smeđi u gornjem te svijetlo smeđi u donjem dijelu. Pletena koža odiše sofisticiranošću i podsjeća na “baseball” presvlake iz prvog Audija TT.

Kao što je slučaj s ostalim konceptima na pomenutoj izložbi, nema planova da BMW proizvodi Concept Touring Coupe.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare