11. Augusta 2023.

BMW iz kineske fabrike

Novi BMW Serije 5 Limuzina – ekskluzivno iz Kine za Kinu. Osma generacija najuspješnije poslovne limuzine na svijetu u ekskluzivnoj verziji spremna za kinesko automobilsko tržište.

Produženo međuosovinsko rastojanje, karakteristične proporcije, povećana prostorna udobnost pozadi, specifičan dizajn i karakteristike opreme, to su glavne odlike uz domaću proizvodnju u fabrici Dadong.

Sportska elegancija, revolucionarna tehnologija i luksuzni prostor pozadi kombinovani su u varijantama modela novog BMW Serije 5 Limuzina i novog BMW i5 koji su posebno razvijeni za kinesko automobilsko tržište.

Prilagođene brojnim detaljima specifičnim zahtevima kineskih ciljnih grupa, verzije nove poslovne limuzine imaju produženo međuosovinsko rastojanje i prepoznatljive proporcije.

To rezultira posebno velikodušnim prostorom i udobnošću pozadi, što je dodatno poboljšano ekskluzivnim karakteristikama opreme.

Foto: BMW

Po prvi put, limuzina BMW Serije 5 za Kinu biće ponuđena ne samo s visoko efikasnim motorima s unutrašnjim sagorevanjem, već i s potpuno električnim modelom u obliku BMW i5.

Progresivni karakter automobila se takođe odražava u dalje razvijenom BMW iDriveu koji sadrži “QuickSelect”: sa svojim BMW zakrivljenim ekranom i digitalnim uslugama specifičnim za Kinu, to omogućava inovativni oblik interakcije između čoveka i automobila.

Novi BMW Serije 5 Sedan i novi BMW i5 za Kinu se baziraju na osmoj generaciji najuspešnije poslovne limuzine na svetu. Više od 10 miliona vozila BMW Serije 5 je proizvedeno od 1972. godine.

BMW Serije 5 nastavlja da raste u popularnosti u Kini, s nekih 530.000 vozila iz serije isporučenih kineskim kupcima samo od 2020. do 2022. godine. To čini BMW Serije 5 Limuzina tržišnim liderom u premium segmentu vozila više srednje klase.

Od početka lokalne proizvodnje u Kini ukupno je prodato oko dva miliona jedinica.

Foto: BMW

Novi modeli će se proizvoditi isključivo za kinesko tržište u fabrici Dadong kojom u Shenyangu upravlja – BMW Brilliance Automotive Ltd.

Enterijer nove ‘petice’ za Kinu je i moderan i luksuzan zahvaljujući karakteristikama dizajna i tehnološkim inovacijama koje su prvi put predstavljene u novom BMW Serije 7 i BMW iX.

S BMW zakrivljenim ekranom, redizajniranim upravljačem, BMW Interaction Barom i dalje razvijenim BMW iDriveom s “QuickSelect”, inteligentna interakcija između čoveka i automobila podignuta je na jedinstveni nivo u segmentu BMW Serije 5.

S Crafted Clarity staklenim aplikacijama za odabrane kontrole i umetkom od titanijumske bronze za ploču s instrumentima na strani suvozača, kokpit dobija ekskluzivni štih koji je posebno orijentisan na kineski stil.

Prve isporuke u Kini očekuju se krajem 2023.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare