19. Februara 2023.

BMW Digital Emotional Experience koncept

Limuzina ima svež i futuristički izgled uz određene tradicionalne elemente, poput maske sa bubrezima i dvostrukih svetlosnih grupa. Kratki prepusti su mogući zbog upotrebe nove platforme za električne modele, a rezultat će biti i veoma prostrana kabina. Prikazano vozilo ima čist profil – bez ručki na vratima i retrovizora, kao i minimalističke felne žute boje koje su usklađene sa detaljima na karoseriji. Zadnje svetlosne grupe su postavljene visoko, a branik zauzima veći deo zadnjeg kraja.

BMW je saopštio da prednja maska kombinuje fizičke i digitalne osobine u uniformnoj površini koja može da menja izgled zahvaljujući ugradnji E Ink tehnologije. Moguće je programirati sekvencu za pozdrav vozaču prikazivanjem njegovog avatara na bočnim prozorima.

U kabini su konvencionalni tasteri i prekidači eliminisani, a nema naznaka ni iDrive kontrolera. Umesto toga tu je BMW slajder sa senzorima osetljivim na dodir na panelu za instrumente. Polje za prikazivanje podataka na vetrobranu pokriva čitav vetrobran. Pet raspoloživih režima omogućavaju vozaču da bira koliko će sadržaja biti prikazano ispred njega.

Upravljač je nekonvencionalan kao i ostatak vozila, a na njemu su površine osetljive na dodir preko kojih se kontroliše sadržaj koji se prikazuje na vetrobranu. Prozori mogu da se zatamne, a prelazak se vrši postepeno.

U 2025. se očekuje da će BMW na novoj arhitekturi predstaviti dva modela – limuzinsku Seriju 3 i iX3. Oni će koristiti novu generaciju baterija sa 20% većom energetskom gustinom, 30% većom autonomijom i 30% bržim punjenjem.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare