14. Juna 2023.

Blokirana deponija u Ramićima

U DEPOTU-u, preduzeću koje upravlja deponijom kažu da su zbog naloga ekološkog inspektora bili prinuđeni da promjene način rada, koji je na kraju rezultirao gužvom.

Naime, prema njegovom nalogu, naređeno je dnevno prekrivanje radne površine što usporava proces odlaganja otpada.

Plan je da se vrši periodično propuštanje vozila, gdje bi se omogućilo prekrivanje radne površine, a da radnici koji vrše prekrivanje budu bezbijedni”, navode u ovom preduzeću.

Navode da su blokirani od strane vozača “Čistoće”, koji je vozilo parkirao u suprotnu traku.

“Ograđujemo se od ovakvih postupaka jer pristup vozilima ni vatrogasnim, a ni drugima nije moguć”, rečeno je za CAPITAL iz uprave DEPOT-a.

Međutim, CAPITAL nezvanično saznaje da je nalog inspektora samo jedan od razloga što kamioni čekaju na njihovim kapijama.

Navodno “Čistoća” duguje novac “DEPOT-u” za odlaganje smeća, pa je sve ovo svojevrsni vid pritiska da se novac počne uplaćivati.

Iz uprave “Čistoće” nismo uspjeli pronaći sagovornika za ovu temu, a ni iz gradske uprave niko od nadležni nam nije odgovarao na telefonske pozive.

Podsjećamo, “DEPOT” i “Čistoća” su u višegodišnjem sporu oko zemljišta, koje je prema posljednjim sudskim presudama pripalo ovom drugom.

CAPITAL: D. Tovilović

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare