17. Maja 2023.

Blizzard otkazao PvE kampanju za Overwatch 2!

Overwatch 2 je prvobitno najavljen tokom Blizzcon 2019 konferencije. Pored klasičnog PvP moda iz originala, Blizzard je obećao veliku PvE kampanju koja bi bila fokusirana na specifične misije sa novim sistemom progresije. Igra je zvanično izašla tri godine kasnije, ali bez obećanog PvE moda.

Blizzard je na izlasku OW2 izjavio da na PvE modu radi punom parom, i obećao da će ga isporučiti u tada nedefinisanom roku. Međutim, Blizzard je sinoć pregazio ovo obećanje.

”Kako je tekao rad na Overwatch 2, postalo je evidentno da nismo posvetili dovoljno pažnje PvP modu igre. Zbog toga smo morali da donesemo jako tešku odluku – da nekako pokušamo da realizujemo našu originalnu viziju, ili da promenimo strategiju i da se fokusiramo na PvP. Na kraju smo se odlučili smo se PvP, koji je definitivno propatio u poslednjih nekoliko meseci, izjavio je vođa Overwatch 2 tima, Erin Keler.”

https://clips.twitch.tv/SassyEagerRhinocerosDatBoi-pXTC4IVfDf3K80I_

Iako su originalne ideje za PvE kampanju pale u vodu, Blizzard je izjavio da planira da u igru periodično doda manje PvE story misije.

Ovo su prilično šokantne vesti od Blizzard-a s obzirom da je Overwatch 2 sada praktično izgubio poentu. Istina je da su uveli neke velike izmene u PvP segment igre, kao što je prelaz sa 6v6 na 5v5 režim, ali je PvE kampanja ipak bila ”glavna prodajna tačka” za nastavak.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare