5. Septembra 2023.

Bizaran trend na TikToku izazvao burne reakcije: Majke se smiju, djeca plaču 

Najnoviji bizaran trend na TikToku izazvao je burne reakcije, s obzirom na to da roditelji, najčešće majke, gađaju svoju decu jajima i sve to snimaju kako bi objavili na popularnoj platformi.

Trend se zove Egg Crack Challenge, a bizarna ideja je da majke razbijaju jaja na glavama svojih mališana. Uglavnom to rade na čelu deteta i sve snimaju, a praksa je da video nastane dok su zajedno u kuhinji i pripremaju neko jelo.

Dok se neka deca smeju kada im jaje završi na čelu, neke se uplaše i počnu da plaču, a majke su uglavnom ponosne i srećne što im je “zadatak uspeo”.

Mišljenja oko ovog trenda su podeljena, a mnogi smatraju da je štetan po decu i da su njihove majke influenserke koje se redovno odazivaju novim trendovima ovog puta baš preterale.

“Smatram da bi trendove trebalo pratiti, ali ne smemo da idemo u krajnost, pogotovo kada su tu uključena deca. Taj trend je prvenstveno uključivao momka i devojku, ali su verovatno majke koje prave sadržaj s decom odlučile da malo promene trend i to nije ispalo kako treba”, objasnila je influenserka Eleonora Predin u emisiji “150 minuta”, dok Katarina Jonev, stručnjak za sigurnost dece na internetu, smatra da bi roditelje koji ovo rade trebalo prijaviti.

@iamshopgirl

#eggcrackchallenge #eggcrack #trend #tiktok #kids #crying Can we please stop making kids cry? Its only funny if they are old enough to get the joke.

♬ original sound – Candi Thomas

“Ovaj trend ne vodi ničemu, osim direktnog oduzimanja dostojanstva sopstvenom detetu. Kada pričamo o deci, njihov identitet i blagostanje bi trebalo da bude na prvom mestu, a mi se poslednjih godina suočavamo s tim da roditelji prelaze tu granicu dobrog ukusa i toga kako izlažu svoju decu na internetu. Ovo bi trebalo prijavljivati, sankcionisati i skidati s društvenih mreža. Ne da bismo prijavljivali te mame, već da bismo zaštitili tu decu”, rekla je Jonev u pomenutoj emisiji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare