8. Novembra 2023.

Bivši izraelski premijer: Netanijahu je moralno uništen i nervno rastrojen

Svaki minut dok je premijer, Benjamin Netanijahu predstavlja opasnost za Izrael, a siguran sam i da Amerikanci shvataju da je u lošem stanju, kaže Ehud Olmert.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je moralno uništen zbog ogromnog neuspeha u nacionalnoj bezbednosti, dok pokušava da izbegne da ostane bez funkcije nakon napada Hamasa početkom oktobra, izjavio je bivši izraelski premijer Ehud Olmert u intervjuu za “Politiko”.

“Netanijahu je zabrljao. Moralno je uništen, to je sigurno. Bibi je ceo život radio pod slabim izgovorom da je ‘gospodin bezbednost’. Svaki minut dok je premijer, on predstavlja opasnost za Izrael. Siguran sam i da Amerikanci shvataju da je u lošem stanju”, kazao je Olmert, napomenuvši da je izraelski premijer bio u stanju “nervnog sloma”, strahujući da će izgubiti funkciju nakon događaja od 7. oktobra.

Prema njegovim rečima, Netanijahu pravi pogrešnu procenu spremajući se da preuzme potpunu kontrolu nad Pojasom Gaze na “neodređeni period” ako Hamas bude poražen. 

“Nije u interesu Izraela da kontroliše bezbednost Gaze, već da možemo da se branimo drugačije nego što smo to činili pre napada 7. oktobra. Ali da ponovo kontrolišemo Gazu? To nikako”, podvukao je Olmert.

Ranije je izraelski premijer Benjamin Netanijahu u intervjuu za američki televizijski kanal “ABC” rekao da “Gazom treba da upravljaju oni koji ne žele da slede put palestinskog pokreta Hamas”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare