1. Marta 2023.

Bivši igrači glasali – Jokić drugi najbolji u NBA, zabavniji im Kari i Morent

Razgovori su vođeni putem telefona ili uživo, a igračima je data opcija da ostanu anonimni “kako ne bi navukli bes navijača na sebe”. U tim situacijama dat je samo period u kojem je određeni košarkaš igrao.

Na pitanje koga smatraju za trenutno najboljeg košarkaša, 28,1 odsto njih je reklo Lebron Džejms.

Na drugom mestu je Nikola Jokić (21,2), kojeg prati Janis Adetokumbo (21). Na listi je i Luka Dončić koji je zauzeo šesto mesto sa 6,6 odsto glasova.

“Nikola Jokić jer dominira na oba kraja i čini svoje saigrače boljim”, objasnio je Li Nejlon, nekadašnji igrač Šarlota, svoju odluku.

Jokić je u prošlogodišnjem glasanju, kada je na svom kontu već imao jednu MVP titulu, osvoji nešto manje od dva odsto glasova i završio na petom mestu. Ipak, druga titula za najkorisnijeg igrača je u potpunosti promenila njegov plasman na listi.

Srpski centar je našao svoje mesto i na listi igrača koje oni bivši smatraju “najzabavnijim” za gledanje. Prvi je Stef Kari (28,5), zatim Dža Morent (15,2), dok je treći upravo Jokić (10).

Ispitanici su mogli da daju glas većem broju igrača na pitanje koji bi od njih dominirao i u njihovoj eri. Jokić (14,3) je tu peti iza Adetokumba, Karija, Durenta i vodećeg Lebrona (39.6).

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare