13. Juna 2023.

Bivši danski princ s djevojkom seli u Australiju: Napokon može raditi šta god poželi

Njena odluka stupila je na snagu prvog dana 2023. godine, a nedavno je Nikolaijev otac, princ Joachim, otkrio da se s drugom suprugom, princezom Marie, i njihovo dvoje mlađe djece seli u Ameriku.

U Danskoj su tako ostali njegovi sinovi iz propalog braka s Alexandrom, vojvotkinjom od Frederiksborga, 23-godišnji grof Nikolai i njegov mlađi brat, grof Felix. Iako su isprva bili bijesni zbog bakine odluke, sada su shvatili da to i nije baš toliko loše.

Da mu je ostavljena titula princa, Nikolai vjerovatno ne bi mogao donijeti odluku koja će itekako utjecati na njegov život. Naime 23-godišnjak se uskoro seli u Australiju s dugogodišnjom djevojkom Benedikte Thoustrup te će provesti semestar na University of Technology u Sydneyju. U Kopenhagenu je student na Copenhagen Business School, a trenutno je fokusiran na to da pronađe stan u kojem će živjeti.

23-godišnjaci su svoju vezu započeli 2018. godine i zajedno žive u Kopenhagenu. Benedikte je vlasnica brenda za modne dodatke za kosu BénéSoie, za koji s mamom i bakom dizajnira i izrađuje svilene trake i biorazgradive kopče za kosu. Benedikte i Nikolai već su 2021., na razmjeni studenata, proveli semestar u Parizu, no Australija će biti velik korak za njih.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare