28. Juna 2023.

Bivši broj jedan grmi zbog odluke Vimbldona: Idioti!

Odluka Vimbldona da sankcioniše tenisere iz Rusije i Bjelorusije koje sponzoriše država i firme koje su pod sankcijama, razbjesnila je mnoge.

Proteklih nedelja očekivalo se da će najveći problem biti dobijanja viza, jer je proces za zahteve građana iz Rusije i Belorusije, bio znatno usporen.

Tako se dogodilo da Pavel Kotov nije ni otišao na kvalifikacije jer nije na vreme dobio vizu.

Međutim, ispostavilo se da će nešto drugo mnogo jače pogoditi tenisere i teniserke iz dve zemlje, posebno one iz mlađih kategorija.

Da bi mogli da se takmiče moraće da dokažu da nemaju sponzore koje su pod sankcijama ili da to nisu firme čiji se vlasnici nalaze na crnoj listi britanskih vlasti.

To će posebno pogoditi sestre Veroniku i Polinu Kudermetovu čiji je sponzor Tatneft-Neftekim, kompanija koja je na crnoj listi zbog guma koje firma pravi za rusku armiju.

Situacija je pomalo nejasna jer Tatneft tvrdi da je još pre sankcija prodao kompaniju, ali Britanci za to ne haju.

I drugi mladi igrači iz Rusije, poput Aline Kornejeve su u problemu jer ih sponzorišu država i nacionalni teniski savez.

Kako god bilo, odluka organizatora Vimbldona posebno je naljutila bivšeg broja jedan, Jevgenija Kafeljnikova.

“Idioti! Većina roditelja nema novca da finansira tu decu na turnirima. Ta odluka je besmislena“, poručio je Kafeljnikov koji je i potpredsednik Teniske federacije Rusije.

Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare