25. Jula 2023.

Bivšem direktoru osam mjeseci zatvora za kupovinu vozila

Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Senu Šehovića, bivšeg direktora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije, te ga osudio na osam mjeseci zatvora za nezakonitu kupovinu folksvagen tiguana.

Presuda je uslijedila nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, a koje je Šehovića teretilo za zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Istovremeno, na račun oštećene Fondacije Šehović je, kako navode iz Tužilaštva, uplatio 15.000 KM, dok je preostali iznos od 18.000 KM dužan uplatiti sukcesivno u periodu od tri godine. 

Optuženi se teretio da je od juna 2016. do oktobra 2018. godine, nezakonito kupio folksvagen tiguan, novcem sa računa Fondacije koji je namijenjen za pomoć boračkoj populaciji u FBiH. 

To je, kako je saopštilo Tužilaštvo, uradio bez saglasnosti Vlade FBiH kao osnivača te bez znanja i neophodne Odluke Upravnog odbora. 

“Taj automobil dao je na korištenje optuženom Šerifu Patkoviću koji ga je koristio bez da je sačinjavao putne naloge i bez bilo kakvih ograničenja. Tako su zajedno Šerif Patković i Seno Šehović pričinili štetu Fondaciji za boračka pitanja od 65.991,44 KM. Suđenje prvooptuženom Šerifu Patkoviću se nastavlja”, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare