19. Maja 2023.

Bivša žena tajkuna zaradila skoro šest miliona evra preko “njega mrtvog”

Ernesto Količi preminuo je od kovida 2021. godine, u 66 godini. Svoju imperiju sa sladoledom stvarao je skoro 40 godina u Londonu zajedno sa prvom suprugom Džozefinom Količi.

Stigao u Veliku Britaniju iz rodne Italije 1982. godine “sa snom da prodaje sladoled”, a narednih godina razvio je posao na oko 35 lokacija širom londonskih parkova.

Njihovo dvoje djece, Rob (39) i Rosana Količi (36), učestvovalo je u procvatu porodičnog preduzeća, prenosi “Mirror”.

Međutim, Erni i Džozefina Količi su se razveli 2011. godine, a on se 2014. oženio Ruskinjom Norom Grinberg.

Kada je Erni umro, skoro cijelo bogatstvo od 5.5 miliona evra ostavio je Nori i njihovoj maloljetnoj kćerki, a u pismu je svojoj djeci iz prvog braka poručio da im je dao dovoljno novca tokom svog života.

Ipak, Džozefina Količi (59) i njena djeca su kasnije tužili Ernijevu udovicu, tvrdeći da njegov udio od dva miliona evra u biznisu sa sladoledom s pravom treba da ostane njegovoj prvoj porodici i da pripadne Robu i Rozani.

Porodica je insistirala na tome da je 40 odsto udjela preminulog tajkuna u porodičnom preduzeću ECSI Ltd., izdvojeno kako bi se prenijelo na Roba i Rozanu, prema sporazumu koji su zajedno sklopili 2016. godine.

Sada su izvojevali pravnu pobjedu na londonskom Višem sudu koji je presudio da je sporazum iz 2016. kojim se njegovoj djeci daje pravo na akcije od dva miliona evra, još uvijek važio u vrijeme kada je umro.

Gospođu Grinberg je tužila prvu porodicu pokojnog muža kao izvršilac njegove imovine.

Braća i sestre već imaju po 10 odsto udjela u porodičnoj kompaniji, a Rob je direktor, dok je Džozefini pripalo preostalih 40 odsto, prenosi “Telegraf”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare