13. Februara 2023.

“Bilo bi šteta da Novak ne igra u SAD”

U međuvremenu, dok iščekuje eventualnu promenu okolnosti, Novak trenira, a u samoj Americi traju rasprave da li je u redu da najbolji teniser sveta ne može da igra iz administrativnih razloga.

Prakaš Armitraž, nekadašnji teniser, sada voditelj “Tenis Čenela”, smatra da bi bilo šteta da šampion Australijan opena ne bude u Kaliforniji i na Floridi u martu.

Ako izuzmemo to da je veliki teniser i to da sa njim ne mogu doći ni članovi porodice, sve postaje vrlo nezgodno. Ko je taj ko donosi odluku? Mnoge druge zemlje su podigle restrikcije i čini se da će one i ovde biti uklinite u maju“, kaže Armitraž.

On je dodao da je Novak u svakom slučaju magnet za publiku i da bi bilo dobro da može da igra u SAD.

Ako gledate samo sa čisto teniske perspektive, on se ustalio kao najbolji teniser sveta. Što se svih nas tiče, bilo bi veliko razočaranje da ga ne vidimo na ova dva velika događaja“, zaključio je Armitraž.

Novak je prijavljen za turnir u Dubaiju koji počinje u poslednjoj nedelji ovog meseca, ali još nema indicija da li će se tamo stvarno i pojaviti s obzirom na činjenicu da je u Australiji vukao povredu zadnje lože.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare