Bila je najljepša glumica, a ubio ju je psihopata u devetom mjesecu trudnoće - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bila je najljepša glumica, a ubio ju je psihopata u devetom mjesecu trudnoće

Da je živa, jedna od najljepših glumica svih vremena, Sharon Tate, danas bi proslavila 80. rođendan.

 Nažalost, sudbina je za nju imala neke druge planove, a njena priča, odnosno, njen kraj, bio je i ostao jedan od najjezivijih svih vremena. Hipi ikona bila je svojevremeno san miliona muškaraca, a žene su je obožavale i željele da budu poput nje.

Sharon je zapravo još kao beba postala dio javne scene jer je sa šest mjeseci učestvovala na izboru za Miss i pobijedila. Govorili su da je plijenila ljepotom, pa su joj još kao tinejdžerki predviđali blistavu budućnost, a tokom kasnijih godina, kao većina mladih konzumira opijate, posjećuje žurke, lako sklapa prijateljstva i tako ulazi u svijet kinematografije.

Tate murders | Victims, Perpetrators, & Facts | Britannica

“Bal vampira” bila je njena prva velika i ozbiljnija uloga, a film koji je režirao Polanski pokazao se za njih kao sudbonosan. Njih dvoje upoznali su se na jednoj zabavi i uplovili u strastvenu romansu. Ona mlada i lijepa, on ekscentričan, popularan, slobodnog ponašanja.

https://www.pinterest.com/pin/771311873664412078/

Naravno, Polanski je bio taj koji je Tate dao “vjetar u leđa”, te slijede uloge u “Dolini lutaka” zbog koje je nominovana za Zlatni globus kao zvijezda u usponu, a iako u kultnom hororu “Rozmarina beba” nije igrala glavnu ulogu, njena uloga i dalje je bila veoma zapažena.

Malo ko je mogao da zamisli da će samo dvije nedjelje pred porođaj biti ugašen ne samo život tada najljepše glumice, već i njenih troje prijatelja i to od strane najoglašenije sekte svih vremena.

Te noći, Polanski je bio u Londonu i pisao scenario, a Sharon je, da ne bi bila sama pozvala troje prijatelja – Džeju Sebringu, Vojteku Fikovskom i Abigejl Foldžer. S obzirom da je Tate bila pred porođajem, Polanski je planirao da se vrati za par dana.

Međutim, te noći 9. augusta 1969. Charles Menson, vođa sekte “Porodica” naredio je svojim ženama da upadnu u vilu Sharon Tate i ubiju svakog ko se tu nađe. Suzan Etkins, Patriša Krenvinkel i Teks Votson ušle su na imanje i iz vatrenog oružja pogodile momka koji je obilazio posjed.

Upale su u kuću i započele krvavi pir. Sharon i njena beba bile su izbodene 16 puta, kao i njeni prijatelji, a na vratima kuće njihovom krvlju bilo je ispisano “svinje”. Kasnije je sahranjena sa sinom na groblju u Kaliforniji.

Život ali i smrt Tateove pratilo je mnogo medijskih spekulacija. Od toga da ju je Polanski neprestano varao, do toga da je tokom života u Italiji bila silovana.

Izvor: wanted.mondo.rs

Danas objavljeno

Kolin Farel opet je single: Ovo će obradovati mnoge dame

Vanja A

Hale Beri kao od majke rođena, nagim fotkama “zapalila” Instagram

Vanja A

DNK analiza Betovenove kose otkrila tajnu staru gotovo 200 godina

Vanja A

Ostavite komentar